GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP

Recepty saláty • Salát z restované karotky

Recepty na saláty

 

Salát z restované karotky s rozinkami mandlovými hoblinami a třeným česnekem

 

Suroviny:
> 1, 2 kg karotky,
> 250 g zakysané smetany,
> 1 dcl panenského olivového oleje,
> 60 g živočišného másla,
> 3 pol. lžíce rozinek,
> 2 lžíce mandlových hoblinek,
> 2 stroužky česneku,
> 1 snítka velkolisté petržele,
> 2 lžíce cukru moučka,
> sůl a pepř.

 

Jak na to? 
Karotku oloupeme, omyjeme a osušíme. Podélně překrojíme napůl a nakrájíme na 0,5 cm silné kousky,které dokřupava orestujeme na rozehřátém oleji  s máslem. Karotka po orestování musí zůstat křupavá.Dáme do misky a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Přidáme zakysanou smetanu, cukr, sůl,pepř, rozinky, mandlové hobliny, nahrubo nasekanou petržel, utřený česnek a opatrně spojíme. Můžeme dochutit šťávou z čerstvého citrónu a dle chuti cukrem, solí. Takto připravený salát necháme hodinu marinovat při pokojové teplotě, občas promícháme. Do hlubokého talíře dáme salát z restované karotky,dozdobíme rozinkami, mandlovými hoblinami, nahrubo nasekanou velkolistou petrželí a zakápnemeolivovým olejem.

 

Připravil: Dalibor Navrátil

Zdroj: JIP MAGAZÍN JARO 2015

Zpět na recepty

 

  • Salát z restované karotky

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3