Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/44-recepty-salaty-salat-z-restovane-karotky/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/44-recepty-salaty-salat-z-restovane-karotky/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/44-recepty-salaty-salat-z-restovane-karotky/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/44-recepty-salaty-salat-z-restovane-karotky/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => claudebot [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/opt/bin:/usr/x86_64-pc-linux-gnu/gcc-bin/11.3.0:/var/qmail/bin [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 54.173.43.215 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 43544 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=44-recepty-salaty-salat-z-restovane-karotky [REDIRECT_URL] => /cs/44-recepty-salaty-salat-z-restovane-karotky/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=44-recepty-salaty-salat-z-restovane-karotky [REQUEST_URI] => /cs/44-recepty-salaty-salat-z-restovane-karotky/ [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1711670617 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Recepty saláty • Salát z restované karotky

Recepty na saláty

 

Salát z restované karotky s rozinkami mandlovými hoblinami a třeným česnekem

 

Suroviny:
> 1, 2 kg karotky,
> 250 g zakysané smetany,
> 1 dcl panenského olivového oleje,
> 60 g živočišného másla,
> 3 pol. lžíce rozinek,
> 2 lžíce mandlových hoblinek,
> 2 stroužky česneku,
> 1 snítka velkolisté petržele,
> 2 lžíce cukru moučka,
> sůl a pepř.

 

Jak na to? 
Karotku oloupeme, omyjeme a osušíme. Podélně překrojíme napůl a nakrájíme na 0,5 cm silné kousky,které dokřupava orestujeme na rozehřátém oleji  s máslem. Karotka po orestování musí zůstat křupavá.Dáme do misky a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Přidáme zakysanou smetanu, cukr, sůl,pepř, rozinky, mandlové hobliny, nahrubo nasekanou petržel, utřený česnek a opatrně spojíme. Můžeme dochutit šťávou z čerstvého citrónu a dle chuti cukrem, solí. Takto připravený salát necháme hodinu marinovat při pokojové teplotě, občas promícháme. Do hlubokého talíře dáme salát z restované karotky,dozdobíme rozinkami, mandlovými hoblinami, nahrubo nasekanou velkolistou petrželí a zakápnemeolivovým olejem.

 

Připravil: Dalibor Navrátil

Zdroj: JIP MAGAZÍN JARO 2015

Zpět na recepty

 

  • Salát z restované karotky