GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP

Recepty polévky • Polévka z mladých kopřiv

Recepty na polévky

 

Polévka z mladých kopřivových lístků

 

Suroviny:

> 200 g mladých kopřivových lístků,
> 0,5 l živočišné smetany 31%,
> 0,5 l vývaru (zeleninového nebo kuřecího),
> 50 g cibule,
> 50 g brambor,
> 0,1 l suchého bílého vína,
> 1 lžíce másla,
> sůl a pepř.

 

Jak na to?
Nadrobno nakrájenou cibulku osmahneme na másle, necháme zesklovatět, přidáme na kostičky nakrájené brambory a podlijeme vínem, které necháme zcela odpařit. Přilijeme vývar, necháme zavařit a vaříme do  změknutí brambor. Poté přilijeme smetanu, přidáme najemno nasekané listy kopřiv, krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí a pepřem.Polévku servírujeme s opečeným toustem, zakápnutým olivovým olejem.

 

Připravil: Dalibor Navrátil

Zdroj: JIP MAGAZÍN JARO 2015

Zpět na recepty

  • Recepty polévky • Polévka z mladých kopřiv

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3