GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP

Recepty z masa • Pečené zaječí stehýnko

Recepty z masa

 

Pečené zaječí stehýnko špikované uzenou slaninou s kroupovým rizotem a omáčkou z pečených paprik

 

Suroviny:

> 4 zaječí stehna,
> 100 g uzené slaniny,
> 2 cibule,
> kořenová zelenina (1/2 celeru, 1 petržel, 2 mrkve),
> 2 lžíce sádla,
> 1 lžíce kvalitního rajčatového protlaku,
> 2 lžíce cukru,
> 1 lžíce povidel,
> divoké koření - 10 kuliček celého pepře, 10 kuliček nového koření,
> divoké koření - 2 bobkové listy, 5 kuliček jalovce, snítka tymiánu a rozmarýnu.

 

Příloha

 

Suroviny:
> 300 g středních krup (velikost č. 7),
> 1 mrkev,
> 1 petržel,
> 1/4 celeru,
> 50 g fazolových lusků,
> 50 g červené cibule,
> 2 lžíce sádla,
> 0,1 l červeného vína
> pažitka, čerstvá majoránka, sůl a pepř.
 
Omáčka

 

Suroviny:
> 1 kg červených paprik,
> 1 červená cibule,
> 4 stroužky česneku,
> 2 lžíce másla.

 

Jak na to?
Zaječí stehna vykostíme, odblaníme a místo kosti vložíme na hranolky krájený špek, vytvarujeme do původního tvaru a zavážeme kuchyňským motouzem. Osolíme, opepříme a ze všech stran orestujeme v kastrolu na rozpáleném sádle a poté vyjmeme. Ve výpeku orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou nadrobno. Jakmile zelenina zezlátne, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme do tmava. Do základu přidáme protlak, povidla, cukr a necháme zkaramelizovat. Vložíme zpět orestované maso, divoké koření, bylinky, kosti z vykostěných stehen a zalijeme červeným vínem, necháme odpařit a vše podlijeme vodou. Pečeme pod pokličkou ve vyhřáté troubě na 180 °C do měkka.

 

Připravil: Pavel Maňák

Zdroj: JIP MAGAZÍN JARO 2015

Zpět na recepty

  • Pečené zaječí stehýnko špikované uzenou slaninou s kroupovým rizotem a omáčkou z pečených paprik

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3