GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP

Recepty na sladkosti • Jahodová tartaletka

Recepty na sladkosti

 

Jahodová tartaletka s vanilkovým krémem

 

Těsto

 

Suroviny (4 porce):
> 300 g hladké mouky,
> 200 g másla,
> 100 g cukru moučka,
> 1 vejce.

 

Vanilkový krém

 

Suroviny:
> 250 ml mléka,
> 50 g cukru krupice,
> 10 g vanilkového pudinku,
> 250 ml smetany ke šlehání.

 

Jak na to?
Povolené máslo smícháme s ostatními surovinami a vytvořímejemné, hladké těsto. Které vymačkáme do košíčků. Pečeme na 180 °C dozlatova.

2/3 mléka dáme do hrnce a přivedeme k varu, 1/3 mléka a vanilkový pudink rozmícháme. Uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme a poté pomalu přimícháváme do rozšlehaného pudinku. Vychladlým krémem plníme košíčky. Nakonec zdobíme čerstvými jahodami.

 

Připravila: Adéla Hošťáková

Zdroj: JIP MAGAZÍN LÉTO 2015

Zpět na recepty

  • Jahodová tartaletka

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3