GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP

Recepty na sladkosti • Lívance se smetanou

Recepty na sladkosti

 

Lívance se zakysanou smetanou a lesním ovocem

 

Těsto

 

Suroviny (4 porce):
> 250 g hladké mouky,
> 2 ks vejce,
> 1 droždí,
> 300 ml mléka,
> 80 g cukru krupice,
> špetka soli.

 

Lesní ovoce

 

Suroviny:
> 80 g malin,
> 80 g jahod,
> 80 g borůvek.

 

Jak na to?
Všechny suroviny smícháme a těsto necháme 30 minut odpočinout při pokojové teplotě. Poté smažíme v lívanečníku. Hotové lívance obalujeme ve směsi cukru a mleté skořice.

Ovoce omyjeme, nakrájíme a smícháme. Hotové lívance dáme na talíř a zdobíme nokem ze zakysané smetany, čerstvým ovocem a pocukrujeme.

 

Připravila: Adéla Hošťáková

Zdroj: JIP MAGAZÍN LÉTO 2015

Zpět na recepty

  • Recepty na sladkosti • Lívance se smetanou

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3