Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/49-recepty-na-sladkosti-livance-se-smetanou/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/49-recepty-na-sladkosti-livance-se-smetanou/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/49-recepty-na-sladkosti-livance-se-smetanou/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/49-recepty-na-sladkosti-livance-se-smetanou/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => claudebot [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/opt/bin:/usr/x86_64-pc-linux-gnu/gcc-bin/11.3.0:/var/qmail/bin [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 34.201.37.128 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 45742 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=49-recepty-na-sladkosti-livance-se-smetanou&month=5&year=2020 [REDIRECT_URL] => /cs/49-recepty-na-sladkosti-livance-se-smetanou/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=49-recepty-na-sladkosti-livance-se-smetanou&month=5&year=2020 [REQUEST_URI] => /cs/49-recepty-na-sladkosti-livance-se-smetanou/?month=5&year=2020 [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1711632216 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Recepty na sladkosti • Lívance se smetanou

Recepty na sladkosti

 

Lívance se zakysanou smetanou a lesním ovocem

 

Těsto

 

Suroviny (4 porce):
> 250 g hladké mouky,
> 2 ks vejce,
> 1 droždí,
> 300 ml mléka,
> 80 g cukru krupice,
> špetka soli.

 

Lesní ovoce

 

Suroviny:
> 80 g malin,
> 80 g jahod,
> 80 g borůvek.

 

Jak na to?
Všechny suroviny smícháme a těsto necháme 30 minut odpočinout při pokojové teplotě. Poté smažíme v lívanečníku. Hotové lívance obalujeme ve směsi cukru a mleté skořice.

Ovoce omyjeme, nakrájíme a smícháme. Hotové lívance dáme na talíř a zdobíme nokem ze zakysané smetany, čerstvým ovocem a pocukrujeme.

 

Připravila: Adéla Hošťáková

Zdroj: JIP MAGAZÍN LÉTO 2015

Zpět na recepty

  • Recepty na sladkosti • Lívance se smetanou