GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP

Kuchaři

  • Alena Burešová

    Alena Burešová
  • Dalibor Navrátil

    Dalibor Navrátil

    Oblíbených kulinářských témat má talentovaný a obdivuhodně zapálený kuchař Dalibor Navrátil spoustu, jeho největší lásky jsou ryby a mořské plody společně s  českou klasickou kuchyní. Nejsilnější vztah má ovšem ke kuchyni francouzské; pro její jednoduchost, důraz na kvalitu surovin, která dá při úpravě plně vyznít jejich chuťovému potenciálu, hojné užívání bylinek i pro lehkost samotných jídel. Absolvoval stáže v zahraničí: Francie  • Bretagne (rybí restaurant, brasserie) • Paříž (hotel Ritz) • Lyon (le guide restaurant) • La Provence (caffeteria, zaměření na cukrárnu a pralinky) • Le Puy (Espaly Saint Marcel, hotel Le Puy) • Lyon(brassérie Paula Boccuse)                     Belgie  • Brusel (Grand Place, rybí restaurant) Švýcarsko • Bern (hotel La Pergola) Zkušenosti: • žák Jeana Phillipa Rowbatchefa (3 Michelin Guide za cukrárnu), Yyana Guyniea (šéfkuchař francouzské ambasády),Joela Robouchonna, Michala Myšáka, který studoval institut Paula Boccuse v Paříži a v jeho restaurantu pracoval dva roky; pod tímto šéfkuchařem pracoval tři roky a do jeho hotelu v Lu Puy každoročně dojíždí na stáž • lektor Pražského kulinařského institutu • lektor gastronomických seminářů • gastronomický poradce ve školních jídelnách pro českou republiku při EU • lektor kulinářské akademie pod záštitou Evropské unie a hl. města Prahy (kurz francouzského kulinářství) • komisař a člen poroty Czech Specials při EU • v pozici šéfkuchaře získal ocenění Grand restaurant – 1 a 3. místo. Hotel Villa Voyta (je zařazen v řetězci SLH - Small Luxury Hotels, patřil mezi 25 nejluxusnějších malých hotelu na světě) • rytíř francouzského rytířského řádu Chaine des Rotisseurs,založeného roku 1248 • gastronomický dohled v sídle PPF Gate Petra Kellnera rok 2010 – 2011 • spolupráce na vývoji mléčných produktů mlékárny Tatra Hlinsko vlastníka pana Babiše • gastronomický dohled v restauraci a bistru Oblaca na zrekonstruované Žižkovské věži • gastronomicky dohled a lektor v gastroateliéru společnosti JIP • majitel firmy Gastro Clinick Publikace v periodikách: Hospodářské noviny, Lidové noviny, MF Dnes, Právo, Food, Marianne, Apetit, Gurmet, Instinkt, Gastro revue, Minutka, Elle, Gurmán a všech odborných gastronomických publikacích Česká televize: Sama doma, Dobré ráno s českou televizi, Hospoda u Druhé šance, Události komentáře, VIP hosté: Václav Havel, Václav Klaus, Vladimír Špidla, Stanislav Gross,rodina Šternberků, rodina Schwanzenbergů; George Bush, Bill Clinton,Bill Gates, Arnold Schwarzeneger, ministři královské rodiny,francouzský prezident Jacques René Chirac, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis, Petr Kellner PPF Gate, Martin Roman ČEZ, Miroslav Toplánek, Miloš Zeman, Karel Gott, Lucie Bílá, Lenka Filipová, Helena Vondráčková, Pavel Horáček, Petr Hapka, Karel Svoboda, Miroslav Donutil, Jiřina Bohdalová, Jaromír Jágr, Dominik Hašek, Roman Šebrle a řada dalších. akce pro ministry izraelské vlády, příprava finger food-rautu 3. tisíciletí pro majitele spol. Ferrari, Volkswagen group, představenstvo automobilové společnosti Škody Mladá Boleslav   ; an     Kurzy v Gastrostudiu: • Francouzká kuchyně • Středomořská kuchyně • Jak správně připravovat steaky • Jak správně připravit mořské ryby a plody • Jak správně připravit sladkovodní ryby   Podle Dalibora Navrátila si připravte: Salát z marinovaného celeru, jablek, zakysané smetany a filetů z citrusových plodů  

    Více informací

  • Pavel Maňák

    Pavel Maňák

    Absolvoval kurzy v Pražském kulinářském institutu (PRAKUL). Spolupracuje s Daliborem Navrátilem při gastronomických podnicích, gastronomických akcích a školení kuchařů. Sbíral své dlouholeté zkušenosti mimo jiné také při provozování vlastní restaurace. Kurzy v Gastrostudiu: • Česká a regionální kuchyně • Česká zabijačka • Správná příprava omáček • Správná příprava polévek   (vývary,krémové,zahuštěné) • Příprava drůbeže (kuře,slepice,kachna,husa)   Podle Pavla Maňáka si připravte například: Pečené žlutomasé kuřátko s nádivkou z čerstvých bylinek a šťouchanými bramborami.   10. prosince 2015 se před restaurací Gastrostudia, přímo před zraky přicházejících hostů, konaly vepřové hody. ; an     Pavel Maňák při připravě sekané svíčkové (je to sekaná, do které se zabalí špalíček panenské svíčkové, následně se sekaná balí do bránice). Další fotografie z vepřových hodů si můžete prohlédnout ve fotogalerii.    ; an       Domácí jitrnice mají typickou vůni čerstvých vařených surovin a použitého koření, a na zabijačku patří neodmyslitelně.   Hotový prejt plní do připravených střívek, zašpejluje...       Podívejte se do fotogalerie!

    Více informací

  • Petr Dlouhý

    Petr Dlouhý

    V jeho profilu naleznete mnohaleté zkušeností v oblasti gastronomie. Profesionální praxe: 2014 – Restaurace Al forno (dosud), Petrské náměstí, Praha 1, Cheff kuchař 2013 – 2014  Restaurace OBLACA, Žižkovská věž, Sous cheff 2012 – 2013 Restaurace Nebe, Václavské náměstí, Praha 1, Cheff kuchař 2011 – 2012 Restaurace, Bar, Cognac point  Bilkova 13 – Praha 1, Cheff kuchař •  specializace na italskou kuchyni •  zajišťování veškerých prezentací a firemních akcí formou Finger food, live cooking, víkendové kurzy   vaření, nedělní brunch •  sestavování degustačních menu (například snoubení jídla s vínem) 2009 – 2010 Restaurant Charmant  - budova PPF GATE • zástupce Cheff kuchaře Dalibora Navrátila •  specializace na italskou, francouzskou a novodobou českou kuchyni •  zajišťování rautů formou Finger food  (například opening autosalonu Ferrari formou servírovaného pětichodového menu pro Felipa Masu, prezentace pro společnost České dráhy a. s., degustační menu pro Vinařství BACCUS). 2009 Restaurant U Hyků – Praha •  tradiční staročeská kuchyně •  sestavování svatebních menu 2004 – 2008  Ambiente Pasta Fresca – Praha 1, Celetná 2004 – 2005 řadový kuchař 2006 – 2007 Cheff di Partie 2007 – 2008 Cheff di Partie •  tradiční italská kuchyně, spolupráce s Oldřichem Sahajdákem 2001 – 2004  Hotel *** U staré paní – Praha 1 mezinárodní kuchyně, rauty, servírované večeře Vzdělání: • 1999 – 2001 Střední odborná škola – Praha 9 Klánovice - obor kuchař, číšník • Kurzy a dovednosti: 2008 absolvoval školu v Itálii „CUCINA ITALIANA“ 2000 Barmanský kurz – Miloš Tretr   Kurzy v Gastrostudiu: • Italská kuchyně (pizza, pasta)

    Více informací

  • Lukáš Krepčík

    Lukáš Krepčík

    Šéfkuchař patří mezi špičku v oboru. Gastronomický poradce obdržel ocenění AKC ČR za přínos gastronomii a současně je držitelem mnoha zlatých medailí a nejvýnamných kulinářských ocenění v ČR i v zahraničí. Pořádá kompletní cateringové akce gastro show a zážitkovou gastronomii. Mnohaletou praxi obsoluoval v nejluxusnějších hotelích v ČR, je držitelem nejvýznamnějších kulinářských ocenění v ČR i v zahraničí. Zároveň se realizuje jako lektor odborných seminářů a neustále se vzdělává v oboru moderní gastronomie. Současně je zkušeným a mnohaletým kapitánem gastrotýmu Bidvest a gastronomickým poradcem. Životním mottem jeho exkluzivního kulinářského umění je: „Vařím srdcem a s precizností.″   Specializace: • připraví pokrmy francouzské kuchyně • české studené kuchyně • pokrmy moderní vysoké gastronomie • pokrmy molekulární kuchyně Zvláštní schopnosti a dovednosti: • vytvoření kuchařky pro firmu Aviko • spolupráce na projektu cíl 3 od EU (vaření s mládeží do 15 let) • gastroporadenství pro restaurace a hotely od projektu po spuštění provozu • tvorba degustačních menu na klíč   Medaile a ocenění: • Gastro Hradec – 3x zlatá medaile, 7x stříbrná medaile, 4x bronzová medaile • Vyřezávání (carving) – 1x stříbrná medaile, 1x bronzová medaile • Gastro Vavřinec – 1x zlatá medaile, 4x stříbrná medaile • Držitel ocenění M. D. Rettigové – 1x stříbrná medaile, 1x bronzová medaile • IKA 2008 – Gastrotým Nowaco – 1x bronzová medaile • Mezinárodní soutěž Norimberk 2011 – Gastrotým Bidvest – 1x zlatá medaile • IKA 2012 – Gastrotým Bidvest – 1x bronzová medaile • Expogast Luxemburg 2014 – 1x bronzová medaile • Mimořádné ocenění od AKC ČR za přínos gastronomii   Ostatní aktivity: • aktivní účast na seminářích (sushi, molekulární kuchyně, moderní kuchyně, francouzská kuchyně atd.) • stáže – Restaurave LA Teror (ocenění Bibe Michelin), Obecní Dům, Café Louvre,   Patriot X, Lahůdkářství u Paukertů, • spolupracuje s médii   Reference: • Firma Bidvest Kralupy nad Vltavou • ****Hotel Ostrov Tisá • Hotel U Kozičky Teplice • Pivovarská restaurace Děčín • Grand Restaurant Ústí nad Labem • Kompletní catering na svatbu a spolupráce se svatební agenturou „ Dvě ano″ • Kuchařská show na farmářských slavnostech pro značku kvality potravin KLASA   Kurzy v Gastrostudiu: • Studená kuchyně - restaurační předkrmy • Studená kuchyně - příprava rautů • Finger-food • Jak správně připravit paštiky a teriny Nalaďte se na vlnu pohody. Dopřejte si příjemný pocit propojený s poctivým jídlem a dobrým pitím navštivte kurzy v Gastrostudiu.

    Více informací

  • Martin Hančl

    Martin Hančl

    Absoluent oboru kuchař SOU v Turnově, který Vám rád poskytne pomoc poradenskou činností v gastronomii, uspořádá pobytové kurzy vaření a vytvoří pro Vás koncepty. Člen AKC a AHR • kontrolní činnost v projektu Czechspecials.cz 2009-2010 Provozovatel kino - kavárny CrêpesCafé 2010-2013 Člen gastro teamu Bidvest  2008-2014 Pracovní zkušenosti: Restaurace „Pod Troskami“ • kuchař Hotel „Karolína“ *** Harrachov • kuchař Hotel „Šedý vlk“ *** – Harrachov • kuchař Brádlerovy Boudy – Špindlerův Mlýn • kuchař, šéfkuchař Pension „Rieger“ Jičín • šéfkuchař Hotel „Trumf“ *** Mladá Boleslav • kuchař, šéfkuchař Hotel Esplanade***** • šéf  denní směny 1996-1998 Restaurant „Bohemia“ •  Bonn • šéfkuchař 1998-2001 •  restaurace vyhlášená kuchyní zaměřenou především na odlehčenou českou kuchyni • příprava rautů a banketů pro velvyslanectví, • příprava gastronomického programu pro Mezinárodní sjezd gurmánů….. Hotel Esplanade Praha***** a Esplanade Apartments**** Špindlerův Mlýn • šéfkuchař 2001-2006 Rodinný penzion Světlá • Český Ráj • majitel od r. 2006 • šéfkuchař   Jiné pracovní zkušenosti: • Příprava a organizace catering services • Účast a práce na veletrzích Zájmy: Rodina, podnikání, cestování, gastronomie, literatura faktu, šachy. Rodinný penzion Světlá   Podle Martina Hančla si například připravte: • Filátka z mořského vlka, zeleninová ratatouile, holandská omáčka a pečený citrón či limetka • Pošírovaný candát ve vinné várce s brambůrkami parisien a omáčkou smetanový kopr Doporučujeme - uvařte něco výjimečného, čím překvapíte nejen sami sebe! Rychle grilovaný filet z lososa na čočkovém salátku Beluga se špenátovou omáčkou.   Kurzy v Gastrostudiu: • Vitální kuchyně • Příprava salátů • Příprava roastbeafu • Využití sezónní ovoce a zeleniny v kuchyni   Jídlo je vášeň. Nalaďte se na vlnu pohody. Dopřejte si příjemný pocit propojený s poctivým jídlem a dobrým pitím navštivte kurzy v Gastrostudiu. Učte se vařit a staňte se lepším kuchařem.   Nově naleznete na našem webu v záložce "Recepty" další nápady pro přípravu jídla.   

    Více informací

  • Vladimír Šmejkal

    Vladimír Šmejkal

    V současné době podniká v pohostinství: • prezentuje • fotí pokrmy • zajišťuje slavnostních akce • catering • více chodová menu na zadané téma • návrhuje jídelní lístky • poskytuje poradenství V březnu 2012 otevřel novou regionální restauraci Vilu Elis na severní Moravě v Jeseníku. www.vilaelis.cz, kde jsem působí do současnosti. Zajišťoval cateringově mnoho akcí pro firmu Promo-star na Slovensku (např. aukci Diamantů pro Diamonds International Corporation - D. I. C. a. s. 2009, 2010. Art Show Košice 2009, 2010, 2011 - aukci moderního umění spojenou s rautem aj. Do října 2010 pracoval jako šéfkuchař stykového oddělení Ministerstva zahraničních věcí a zajišťoval zde pohoštění, rauty, slavnostní menu a recepce pro oficiální státní návštěvy, pana ministra a další VIP hosty MZV. Zajišťoval většinu akcí spojených s předsednictvím EU. Praxi získal i v hotelu Diplomat, nejprve jako šéf  hotelové restaurace  s úkolem rychlého převzetí celého hotelu a zavedení nové koncepce Cook and Chill spojené s výstavbou dvou nových hotelů. Na pozici šéfkuchaře Hotelu DIPLOMAT**** byl osm let 2001/2008, zajišťoval stravování pro téměř 1500 lidí pro tři pražské hotely Vienna International, řídil kolem padesáti zaměstnanců a dvaceti učnů. Chronologie zaměstnání od vyučení 1989 do 2001 Od svých 10 let měl jasnou představu, že se stane kuchařem. V roce 1989 se vyučil jako kuchař s maturitou. Praxi absolvoval v mnoha pražských hotelích a restauracích, díky jejich specializaci dostal široký a rozmanitý základ na všech postech kuchyně. Zúčastnil se mnoha soutěží od regionálních, až po národní. To přispělo k tomu, že byl vybrán do Tyrolských Alp, kde jsem strávil tři roky v **** hotelích V Soldenu, Adelbergu, Seeefeldu, Walchsse, kde pracoval na všech postech v hotelích s různým zaměřením. Po návratu byl u zrodu pražské restaurace Septim. Zde se odráželi veškeré mé získané zkušenosti v oblasti moderní gastronomie. Potom následovali Hotel Villa Voyta, kde jsem jako šéfkuchař spolu s kolegy dosáhl na členství hotelu v řetězci malých luxusních hotelů světa a zúčastnil jsem se stáže v Belgii. Hotel navštěvovali velmi nároční a známí hosté. V tomto trendu jsem pokračoval i dál v pražském Intercontinentalu a restaurantu Flambeé. Zde jsem se stal na 4 roky členem Národní reprezentace kuchařů ČR, díky mému druhému místu na kuchaři roku a stříbrné medaili na kuchařské soutěži Gastro Hradec. Zúčastnil jsem se mnoha pracovních stáží, národních a mezinárodních soutěží: •  Expogast 98 Luxenburg stříbro •  Intergastra 98 Stuttgart zlato •  Kuchař roku 1997 II.místo • Gastro Hradec1997 stříbro • Mc Cain zlato Zúčastnil se odborných stáží  v Německu, Rakousku, Belgii, USA, Kypru, Švýcarsku, Luxembursku. V Bruselu vařil 6 týdnů po boku osobního kuchaře belgického krále, pana Van de Perra, kterého si váží. Posléze se podílel s francouzským kolegou na zrodu pražské restaurace Klementinum 1999/2001, kde díky majiteli potkal mnoho zajímavých lidí, vařil pro mnoho lidí z diplomacie, velvyslance, české šlechtice, osobně vařil i pro následníka trůnu Španělska prince Filipa. Jeho krédem je maximálně spokojený host, připravuje rád moderní, hezky vypadající a maximálně chuťově vyladěná jídla.

    Více informací

Kalendář akcí

Prosinec 2017
Po
Út
St
Čt
So
2
9
16
23
30
Ne
3
10
17
24
31