GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP

Recepty z masa • Smažený kapr

Recepty z masa

 

Smažený kapr s domácím bramborovým salátem

 

Kapr

 

Suroviny:
> 4 porce kapra o váze cca 200 g (filety nebo podkovy),
> 5 lžic hladké mouky,
> 2 vejce,
> 250 g strouhanky,
> 200 g sádla,
> sůl.

 

Salát

 

Suroviny:
> 1 kg brambor (varný typ A),
> 150 g mrkve,
> 75 g celeru,
> 75 g petržele,
> 1 menší cibule,
> 4 natvrdo uvařená vejce,
> 150 g kyselých okurek,
> 6 lžic majonézy,
> 1 lžíce plnotučné hořčice,
> sůl a pepř.

 

Jak na to?
Jednotlivé porce kapra osolíme a postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Ve vyšší pánvi rozehřejeme sádlo, ve kterém dozlatova usmažíme porce kapra z obou stran.

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Mrkev, celer a petržel uvaříme a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu na malé kostky, stejně jako kyselé okurky, a vše vložíme do mísy. Přidáme majonézu, hořčici, nálev z okurek, sůl, pepř a promícháme. Přidáme přes kolečko opatrně protlačené oloupané brambory a na kostičky krájené vařené vejce. Opatrně promícháme a dochutíme. Hotový salát necháme vychladit a uležet.

 

Připravil: Pavel Maňák

Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2014

Zpět na recepty

  • Smažený kapr s domácím bramborovým salátem

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3