Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/51-recepty-z-masa-grilovana-stika-na-masle/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/51-recepty-z-masa-grilovana-stika-na-masle/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/51-recepty-z-masa-grilovana-stika-na-masle/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/51-recepty-z-masa-grilovana-stika-na-masle/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => claudebot [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/opt/bin:/usr/x86_64-pc-linux-gnu/gcc-bin/11.3.0:/var/qmail/bin [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 3.235.120.15 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 48090 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=51-recepty-z-masa-grilovana-stika-na-masle [REDIRECT_URL] => /cs/51-recepty-z-masa-grilovana-stika-na-masle/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=51-recepty-z-masa-grilovana-stika-na-masle [REQUEST_URI] => /cs/51-recepty-z-masa-grilovana-stika-na-masle/ [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1711694798 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Recepty z masa • Grilovaná štika na másle

Recepty z masa

 

Grilovaná štika na másle s nastavovanou kaší

 

Štika

 

Suroviny:
> 4 filety štiky (o váze cca 200 g),
> 100 g přepuštěného másla,
> sůl.

 

Na kaši

 

Suroviny:
> 700 g brambor,
> 300 g malých krup (lámanky),
> 1 lžíce másla,
> 150 g mléka,
> sůl.

 

Jak na to?

Kroupy propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě také doměkka a slijeme. Poté je rozmícháme s máslem, přidáme mléko, kroupy, zamícháme a podle chuti dosolíme.

Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, na kterém ugrilujeme jednotlivé porce štiky. Rybu grilujeme nejprve kůží dolů. Asi po 2 minutách štiku obrátíme a po 1 minutě vyjmeme z pánve, servírujeme s připravenou nastavovanou kaší a rybu přelijeme přepuštěným máslem.

 

Připravil: Pavel Maňák

Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2014

Zpět na recepty

  • Grilovaná štika na másle s nastavovanou kaší