Recepty z masa • Grilovaná štika na másle
Recepty z masa
Grilovaná štika na másle s nastavovanou kaší
Štika
Suroviny:
> 4 filety štiky (o váze cca 200 g),
> 100 g přepuštěného másla,
> sůl.
Na kaši
Suroviny:
> 700 g brambor,
> 300 g malých krup (lámanky),
> 1 lžíce másla,
> 150 g mléka,
> sůl.
Jak na to?
Kroupy propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě také doměkka a slijeme. Poté je rozmícháme s máslem, přidáme mléko, kroupy, zamícháme a podle chuti dosolíme.
Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, na kterém ugrilujeme jednotlivé porce štiky. Rybu grilujeme nejprve kůží dolů. Asi po 2 minutách štiku obrátíme a po 1 minutě vyjmeme z pánve, servírujeme s připravenou nastavovanou kaší a rybu přelijeme přepuštěným máslem.
Připravil: Pavel Maňák
Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2014