GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP

Recepty z masa • Grilovaná štika na másle

Recepty z masa

 

Grilovaná štika na másle s nastavovanou kaší

 

Štika

 

Suroviny:
> 4 filety štiky (o váze cca 200 g),
> 100 g přepuštěného másla,
> sůl.

 

Na kaši

 

Suroviny:
> 700 g brambor,
> 300 g malých krup (lámanky),
> 1 lžíce másla,
> 150 g mléka,
> sůl.

 

Jak na to?

Kroupy propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě také doměkka a slijeme. Poté je rozmícháme s máslem, přidáme mléko, kroupy, zamícháme a podle chuti dosolíme.

Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, na kterém ugrilujeme jednotlivé porce štiky. Rybu grilujeme nejprve kůží dolů. Asi po 2 minutách štiku obrátíme a po 1 minutě vyjmeme z pánve, servírujeme s připravenou nastavovanou kaší a rybu přelijeme přepuštěným máslem.

 

Připravil: Pavel Maňák

Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2014

Zpět na recepty

  • Grilovaná štika na másle s nastavovanou kaší

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3