GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP

Recepty na polévky • Polévka vánoční rybí

Recepty na polévky

 

Vánoční rybí polévka z kapra

 

Suroviny:
> Skelet, hlava, ořezy a droby (jikry a mlíčí) z kapra,
> 1 mrkev,
> 1 petržel,
> 50 g celeru,
> 1 cibule,
> 1 stroužek česneku,
> 3 lžíce másla,
> 3 lžíce dětské krupičky,
> hrst velkolisté petržele,
> divoké koření - 6 kuliček nového koření,
> divoké koření -10 kuliček celého pepře, 2 bobkové listy
> sůl a pepř.

 

Jak na to?
Kapří hlavu zbavíme očí a žáber a spolu se skeletem a vnitřnostmi důkladně propláchneme. Očištěné dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Průběžně odebíráme pěnu, která se vytvoří na hladině. Vývar tak zůstane čirý. Osolíme, přidáme divoké koření a pomalu vaříme asi 30 minut. Poté vývar scedíme a po vychladnutí obereme rybí maso anakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme na drobné kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, orestujeme dorůžova. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Jakmile zelenina získá zlatavou barvu, zaprášíme ji dětskou krupičkou, zasmahneme a zalijeme rybím vývarem, promícháme a cca 15 minut povaříme na mírném ohni. Nakonec přidáme nakrájené rybí maso spolu s jikrami a mlíčím, dochutíme a krátce provaříme. Polévku ozdobíme nahrubo nasekanou velkolistou petrželkou.

 

Připravil: Pavel Maňák

Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2014

Zpět na recepty

  • Polévka rybí

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3