GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP

Recepty na sladkosti • Mrkvové vánoční cukroví

Recepty na sladkosti

 

Mrkvové vánoční cukroví

 

Suroviny:
> 180 g jemně nastrouhané mrkve,
> 300 g celozrnné mouky,
> 250 g másla,
> ½ kypřicího prášku do pečiva,
> moučkový cukr s vanilkou na obalení,
> plátky mandlí.

 

Jak na to?
Máslo utřeme s jemně nastrouhanou mrkví. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a vytvoříme těsto. To posléze vyválíme a vykrájíme libovolné tvary. Vykrájené kousky ozdobíme plátky mandlí. Poté pečeme v troubě cca 10 minut při teplotě 180 °C. Horké mrkvové vánoční cukroví ještě obalíme v moučkovém cukru.

 

Připravila: Adéla Hošťáková

Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2014

Zpět na recepty

  • Cukroví vánoční mrkvové

Kalendář akcí

Červen 2020
Po
Út
St
Čt
So
6
13
20
27
4
Ne
7
14
21
28
5