GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP

Recepty z masa • Plněné žampiony

Recepty z masa

 

Plněné žampiony s marmeládou z červené cibule


Suroviny (4 porce):
> 500 g čerstvých žampionů,
> 500 g červené cibule,
> 1,5 dcl suchého červeného vína,
> 1 lžíce brusinkového kompotu,
> sůl, pepř, 1 lžíce sádla,
> 1 lžíce cukru krystal,
> 1,5 dcl balzamikového octa tmavého.

 

Zvěřinová fáš


Suroviny:
> 400 g mleté daňčí plece,
> 1 lžíce sádla,
> 1 ks cibule,
> 3 ks vaječných žloutků,
> sůl, pepř, tymián a velkolistá petržel.

 

Jak na to?

Na rozehřátém sádle zlehka orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, zesklovatíme a necháme vychladnout. Do mísy vložíme mletou daňčí plec, přidáme orestovanou cibulku, nasekané čerstvé bylinky, žloutky, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Žampiony očistíme, vyjmeme nožku a plníme připravenou zvěřinovou náplní. Žampiony obalíme plátkem kvalitní anglické slaniny. Na rozehřátém sádle orestujeme na tenké měsíčky nakrájenou červenou cibuli, přidáme cukr a zkaramelizujeme. Poté přidáme brusinkový kompot a opět zkaramelizujeme. Směs zastříkneme červeným vínem, necháme odpařit a pak cibulku zalijeme tmavým balzamikovým octem a pomalu svaříme na potřebnou hustotu. Dle chuti osolíme a opepříme. Naplněné žampiony obalené ve slanině nasucho ogrilujeme na grilu, popř. na pánvičce a servírujeme na připravenou marmeládu z červené cibule.

 

Zdroj: JIP MAGAZÍN PODZIM 2014

Zpět na recepty

  • Žampiony

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3