Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/58-recepty-z-masa-plnene-zampiony/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/58-recepty-z-masa-plnene-zampiony/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/58-recepty-z-masa-plnene-zampiony/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/58-recepty-z-masa-plnene-zampiony/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/opt/bin:/usr/x86_64-pc-linux-gnu/gcc-bin/11.3.0:/var/qmail/bin [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 3.138.69.45 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 5851 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=58-recepty-z-masa-plnene-zampiony&month=3&year=2020 [REDIRECT_URL] => /cs/58-recepty-z-masa-plnene-zampiony/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=58-recepty-z-masa-plnene-zampiony&month=3&year=2020 [REQUEST_URI] => /cs/58-recepty-z-masa-plnene-zampiony/?month=3&year=2020 [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1713498602 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Recepty z masa • Plněné žampiony

Recepty z masa

 

Plněné žampiony s marmeládou z červené cibule


Suroviny (4 porce):
> 500 g čerstvých žampionů,
> 500 g červené cibule,
> 1,5 dcl suchého červeného vína,
> 1 lžíce brusinkového kompotu,
> sůl, pepř, 1 lžíce sádla,
> 1 lžíce cukru krystal,
> 1,5 dcl balzamikového octa tmavého.

 

Zvěřinová fáš


Suroviny:
> 400 g mleté daňčí plece,
> 1 lžíce sádla,
> 1 ks cibule,
> 3 ks vaječných žloutků,
> sůl, pepř, tymián a velkolistá petržel.

 

Jak na to?

Na rozehřátém sádle zlehka orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, zesklovatíme a necháme vychladnout. Do mísy vložíme mletou daňčí plec, přidáme orestovanou cibulku, nasekané čerstvé bylinky, žloutky, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Žampiony očistíme, vyjmeme nožku a plníme připravenou zvěřinovou náplní. Žampiony obalíme plátkem kvalitní anglické slaniny. Na rozehřátém sádle orestujeme na tenké měsíčky nakrájenou červenou cibuli, přidáme cukr a zkaramelizujeme. Poté přidáme brusinkový kompot a opět zkaramelizujeme. Směs zastříkneme červeným vínem, necháme odpařit a pak cibulku zalijeme tmavým balzamikovým octem a pomalu svaříme na potřebnou hustotu. Dle chuti osolíme a opepříme. Naplněné žampiony obalené ve slanině nasucho ogrilujeme na grilu, popř. na pánvičce a servírujeme na připravenou marmeládu z červené cibule.

 

Zdroj: JIP MAGAZÍN PODZIM 2014

Zpět na recepty

  • Žampiony