GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP

Recepty z masa • Kyselo

Recepty z masa

 

Kyselo z chlebového kvásku se zastřeným vejcem

 

Suroviny (4 porce):
> 1 l kuřecího vývaru,
> 2 ks cibule,
> 2 lžíce sádla,
> 2 dcl mléka,
> ocet,
> 300 g brambor,
> hrst sušených hub,
> 4 ks vajec,
> 120 g chlebového kvásku,
> sůl, pepř a drcený kmín.

 

Jak na to?

Sušené houby necháme cca 30 minut namočit v troše vývaru. Na rozpáleném sádle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kmín a po cca 3 minutách zalijeme vývarem a také vývarem s namočenými houbami. Přidáme ocet, osolíme a na mírném ohni 15 minut povaříme. Pak zahustíme chlebovým kváskem rozmíchaným ve vlažné vodě, přilijeme mléko, důkladně promícháme a na mírném ohni 10 minut povaříme. Poté do polévky vložíme oloupané a na kostky 1,5 × 1,5 cm nakrájené brambory a prohřejeme. Do menšího kastrolu dáme vodu, uvedeme do varu a přidáme ocet. Vejce rozklepneme do menší misky. Vodu rychle zamícháme tak, aby uprostřed vznikl vír, do kterého vložíme vejce. Vodní vír nám zabalí bílek okolo žloutku. Jakmile bílek zpevní, stáhneme kastrol z ohně a vejce necháme 3 minuty dojít. Poté vejce vyjmeme a necháme okapat. Postupně takto připravíme i ostatní vejce. Při podávání do kysela vkládáme zastřené vejce.

 

Zdroj: JIP MAGAZÍN PODZIM 2014

Zpět na recepty

  • Kyselo z chlebového kvásku se zastřeným vejcem

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3