GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP

Recepty na cukroví • Makronky

Recepty na cukroví

 

Makronky

 

Suroviny:
> 250 g mandlové moučky,
> 3x bílek,
> 50 g cukru moučka (do bílků),
> 100 g cukru krupice,
> 50 ml vody,
> 3 g kypřicího prášku s vinným kamenem.

 

Jak na to?
Vodu a cukr krupici svaříme na 120 °C. Vyšleháme bílky s moučkovým cukrem v tuhý sníh. Poté pomalu mícháme a přiléváme cukrový rozvar. Nakonec vmícháme mandlovou moučku a kypřicí prášek. Můžeme obarvit jakoukoliv potravinářskou barvou.Na plech s pečicím papírem nastříkáme menší  pusinky, které necháme cca 45 minut odležet. Poté pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C cca 10 minut.

 

Připravila: Adéla Hošťáková

 

Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2014

Zpět na recepty

  • Makronky

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3