Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/61-recepty-na-cukrovi-makronky/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/61-recepty-na-cukrovi-makronky/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/61-recepty-na-cukrovi-makronky/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/61-recepty-na-cukrovi-makronky/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => claudebot [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/opt/bin:/usr/x86_64-pc-linux-gnu/gcc-bin/11.3.0:/var/qmail/bin [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 18.219.112.111 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 5632 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=61-recepty-na-cukrovi-makronky&month=1&year=2020 [REDIRECT_URL] => /cs/61-recepty-na-cukrovi-makronky/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=61-recepty-na-cukrovi-makronky&month=1&year=2020 [REQUEST_URI] => /cs/61-recepty-na-cukrovi-makronky/?month=1&year=2020 [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1713253156 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Recepty na cukroví • Makronky

Recepty na cukroví

 

Makronky

 

Suroviny:
> 250 g mandlové moučky,
> 3x bílek,
> 50 g cukru moučka (do bílků),
> 100 g cukru krupice,
> 50 ml vody,
> 3 g kypřicího prášku s vinným kamenem.

 

Jak na to?
Vodu a cukr krupici svaříme na 120 °C. Vyšleháme bílky s moučkovým cukrem v tuhý sníh. Poté pomalu mícháme a přiléváme cukrový rozvar. Nakonec vmícháme mandlovou moučku a kypřicí prášek. Můžeme obarvit jakoukoliv potravinářskou barvou.Na plech s pečicím papírem nastříkáme menší  pusinky, které necháme cca 45 minut odležet. Poté pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C cca 10 minut.

 

Připravila: Adéla Hošťáková

 

Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2014

Zpět na recepty

  • Makronky