Recepty na cukroví • Makronky
Recepty na cukroví
Makronky
Suroviny:
> 250 g mandlové moučky,
> 3x bílek,
> 50 g cukru moučka (do bílků),
> 100 g cukru krupice,
> 50 ml vody,
> 3 g kypřicího prášku s vinným kamenem.
Jak na to?
Vodu a cukr krupici svaříme na 120 °C. Vyšleháme bílky s moučkovým cukrem v tuhý sníh. Poté pomalu mícháme a přiléváme cukrový rozvar. Nakonec vmícháme mandlovou moučku a kypřicí prášek. Můžeme obarvit jakoukoliv potravinářskou barvou.Na plech s pečicím papírem nastříkáme menší pusinky, které necháme cca 45 minut odležet. Poté pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C cca 10 minut.
Připravila: Adéla Hošťáková
Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2014