GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP

Recepty z masa • Pečenáče z čerstvého kapra

Recepty z masa

Pečenáče z čerstvého kapra

 

Suroviny (4 porce):
> 800 g filet z kapra,
> 200 g mrkve,
> 150 g petržele,
> 150 g celeru bulva,
> 2 ks velké cibule,
> 10 kuliček nového koření,
> 10 kuliček celého černého pepře,
> 5 ks bobkového listu,
> 500 ml octa,
> 1,5 l vody,
> 1,5 lžíce soli,
> 3,5 lžíce cukru krupice,
> 150 g hladké mouky,
> 3 ks vajec,
> 200 g strouhanky,
> 3 dcl vepřového sádla.

 

Nálev


Jak na to?
Do rendlíku nalijeme vodu, ocet, sůl, cukr, přidáme na tenké nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, na kolečka nakrájenou cibuli, divoké koření a bobkový list. Zprudka přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Stáhneme z ohně a nálev necháme zchladnout.

 

Pečenáče


Jak na to?
Očištěného kapra nakrájíme na menší kousky, důkladně osolíme, rozetřeme a obalíme v klasickém trojobalu. Ná pánvi rozehřejeme sádlo a obaleného kapra dozlatova usmažíme. Usmaženého kapra savým papírovým ubrouskem zbavíme přebytečného tuku a ještě teplého dáme do připraveného sladkokyselého nálevu s cibulí a kořenovou zeleninou. Vhodnou nádobou je uzavíratelná zavařovací sklenice. V ní necháme pečenáče alespoň 7 dní odležet. Pečenáče podáváme i se zeleninou z láku do vychlazeného talíře.

 

Připravil: Dalibor Navrátil

 

Zdroj: JIP MAGAZÍN PODZIM 2015

Zpět na recepty

  • Pečenáče z čerstvého kapra

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3