Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/62-recepty-z-masa-pecenace-z-cerstveho-kapra/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/62-recepty-z-masa-pecenace-z-cerstveho-kapra/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/62-recepty-z-masa-pecenace-z-cerstveho-kapra/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/62-recepty-z-masa-pecenace-z-cerstveho-kapra/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/opt/bin:/usr/x86_64-pc-linux-gnu/gcc-bin/11.3.0:/var/qmail/bin [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 18.119.107.161 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 50828 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=62-recepty-z-masa-pecenace-z-cerstveho-kapra&month=3&year=2020 [REDIRECT_URL] => /cs/62-recepty-z-masa-pecenace-z-cerstveho-kapra/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=62-recepty-z-masa-pecenace-z-cerstveho-kapra&month=3&year=2020 [REQUEST_URI] => /cs/62-recepty-z-masa-pecenace-z-cerstveho-kapra/?month=3&year=2020 [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1713554329 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Recepty z masa • Pečenáče z čerstvého kapra

Recepty z masa

Pečenáče z čerstvého kapra

 

Suroviny (4 porce):
> 800 g filet z kapra,
> 200 g mrkve,
> 150 g petržele,
> 150 g celeru bulva,
> 2 ks velké cibule,
> 10 kuliček nového koření,
> 10 kuliček celého černého pepře,
> 5 ks bobkového listu,
> 500 ml octa,
> 1,5 l vody,
> 1,5 lžíce soli,
> 3,5 lžíce cukru krupice,
> 150 g hladké mouky,
> 3 ks vajec,
> 200 g strouhanky,
> 3 dcl vepřového sádla.

 

Nálev


Jak na to?
Do rendlíku nalijeme vodu, ocet, sůl, cukr, přidáme na tenké nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, na kolečka nakrájenou cibuli, divoké koření a bobkový list. Zprudka přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Stáhneme z ohně a nálev necháme zchladnout.

 

Pečenáče


Jak na to?
Očištěného kapra nakrájíme na menší kousky, důkladně osolíme, rozetřeme a obalíme v klasickém trojobalu. Ná pánvi rozehřejeme sádlo a obaleného kapra dozlatova usmažíme. Usmaženého kapra savým papírovým ubrouskem zbavíme přebytečného tuku a ještě teplého dáme do připraveného sladkokyselého nálevu s cibulí a kořenovou zeleninou. Vhodnou nádobou je uzavíratelná zavařovací sklenice. V ní necháme pečenáče alespoň 7 dní odležet. Pečenáče podáváme i se zeleninou z láku do vychlazeného talíře.

 

Připravil: Dalibor Navrátil

 

Zdroj: JIP MAGAZÍN PODZIM 2015

Zpět na recepty

  • Pečenáče z čerstvého kapra