GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP

Pokrmy z masa • Grilované kachní prsíčko s dýní

Recepty z masa • Grilované kachní prsíčko s dýní

 

Grilované kachní prsíčko s dýňovým pyré, salátkem z kapusty a smetanovou omáčkou s čerstvou majoránkou

 

Maso, omáčka

 

Suroviny (4 porce):
> 800 g kachních prsou,
> 3 dcl 31% smetany,
> sůl, pepř a čerstvá majoránka.
> 800 g muškátové dýně,
> 100 g másla,
> 1 cibule,
> 2 dcl 31% smetany,
> olivový olej,
> 500 g kapusty,
> 1 mrkv,
> 150 g anglické slaniny,
> sůl, pepř a česnek.


Jak na to?
Očištenou  dýni  nakrájíme  na  větší  kostky,  osolíme, namarinujeme olivovým olejem, rozpuštěným máslem, medem a nadrobno nasekaným tymiánem. Necháme 2 hodiny ležet. Poté upečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C doměkka. Na rozehřátém olivovém oleji s máslem orestujeme  najemno  nakrájenou  cibulku,  přidáme pečenou dýni, smetanu a vše dohladka rozmixujeme a dochutíme. Listy kapusty natrháme na hrubší kousky a krátce spaříme v horké oslazené vodě. Ihned zchladíme, aby byla krásně zelená. Slaninu nakrájíme na kostičky, mrkev na dlouhé nudličky. Na pánvi orestujeme slaninu, mrkev, přidáme zblanšírovanou kapustu, česnek utřený se solí, krátce orestujeme a dochutíme solí a pepřem. Smetanu  svaříme  na  polovinu,  osolíme,  opepříme a vložíme hrst najemno nakrájené čerstvé majoránky. Kachní prsíčko očistíme, kůži nařízneme do mřížky a zprudka opečeme z obou stran. Poté vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a cca 8 minut, podle velikosti, pečeme. Střed prsíčka by měl mít cca 62 °C.

 

Zdroj: JIP MAGAZÍN PODZIM 2014

Zpět na recepty

  • Grilované kachní prsíčko s dýňovým pyré, salátkem z kapusty a smetanovou omáčkou s čerstvou majoránk

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3