Pokrmy z masa • Grilované kachní prsíčko s dýní
Recepty z masa • Grilované kachní prsíčko s dýní
Grilované kachní prsíčko s dýňovým pyré, salátkem z kapusty a smetanovou omáčkou s čerstvou majoránkou
Maso, omáčka
Suroviny (4 porce):
> 800 g kachních prsou,
> 3 dcl 31% smetany,
> sůl, pepř a čerstvá majoránka.
> 800 g muškátové dýně,
> 100 g másla,
> 1 cibule,
> 2 dcl 31% smetany,
> olivový olej,
> 500 g kapusty,
> 1 mrkv,
> 150 g anglické slaniny,
> sůl, pepř a česnek.
Jak na to?
Očištenou dýni nakrájíme na větší kostky, osolíme, namarinujeme olivovým olejem, rozpuštěným máslem, medem a nadrobno nasekaným tymiánem. Necháme 2 hodiny ležet. Poté upečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C doměkka. Na rozehřátém olivovém oleji s máslem orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme pečenou dýni, smetanu a vše dohladka rozmixujeme a dochutíme. Listy kapusty natrháme na hrubší kousky a krátce spaříme v horké oslazené vodě. Ihned zchladíme, aby byla krásně zelená. Slaninu nakrájíme na kostičky, mrkev na dlouhé nudličky. Na pánvi orestujeme slaninu, mrkev, přidáme zblanšírovanou kapustu, česnek utřený se solí, krátce orestujeme a dochutíme solí a pepřem. Smetanu svaříme na polovinu, osolíme, opepříme a vložíme hrst najemno nakrájené čerstvé majoránky. Kachní prsíčko očistíme, kůži nařízneme do mřížky a zprudka opečeme z obou stran. Poté vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a cca 8 minut, podle velikosti, pečeme. Střed prsíčka by měl mít cca 62 °C.
Zdroj: JIP MAGAZÍN PODZIM 2014