Recepty na sladkosti • Ischelské dortíčky
Recepty na sladkosti
Ischelské dortíčky
Suroviny:
> 300 g hladké mouky,
> 200 g tuku (Hera),
> 100 g cukru,
> 2 lžíce kakaa,
> 50 g mandlí (oloupaných a nastrouhaných),
> 1 žloutek,
> citrónová kůra.
Jak na to?
Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme do druhého dne uležet. Poté vyválíme placku a vykrajujeme kolečka. Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 7 minut na 170 °C do růžova.
Krém
Suroviny:
> 100 g cukru,
> 100 g ořechů,
> 2 žloutky,
> 35 g pikantní zavařeniny,
> 1 lžíce rumu,
> 125 g másla.
Jak na to?
Žloutky s cukrem ušleháme ve vodní lázni do husté pěny. Odstavíme z páry a šleháme do vychladnutí. Přidáme máslo, ořechy, rum, zavařeninu a vyšleháme. Krémem slepujeme kolečka, poléváme čokoládou a dáváme oloupané mandle.
Připravila: Alena Burešová
Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2015