GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP

Recepty na cukroví • Pocukrovaný Silvestr

Recepty na cukroví

 

Pocukrovaný Silvestr

 

Suroviny:

> 300 g cukru,
> 220 g tuku (Hera),
> 600 g polohrubé mouky,
> 3 vejce,
> 6 lžic mléka,
> 1 a 1/2 prášku do pečiva,
> citrónová kůra.

 

Jak na to?
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva větší díly a jeden menší. Z většího dílu vyválíme placku a dáme ji na hlubší plech, vymazaný a vysypaný moukou.

Na první placku dáme makovou náplň, na kterou položíme další placku z většího dílu těsta a tu potřeme pikantní marmeládou. Z menšího dílu těsta vyválíme placku a vykrajujeme různé tvary, které položíme na marmeládu. Pečeme do růžova. Pocukrujeme.

 

Maková náplň

 

Suroviny:
> 300 g mletého máku,
> 250 g cukru,
> 300 ml mléka.

 

Jak na to?
Mléko s cukrem dáme vařit a přidáme mák, krátce povaříme.

 

Připravila: Alena Burešová

Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2015

Zpět na recepty

 

  • Řez

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3