Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/74-recepty-na-cukrovi-pocukrovany-silvestr/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/74-recepty-na-cukrovi-pocukrovany-silvestr/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/74-recepty-na-cukrovi-pocukrovany-silvestr/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/74-recepty-na-cukrovi-pocukrovany-silvestr/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/opt/bin:/usr/x86_64-pc-linux-gnu/gcc-bin/11.3.0:/var/qmail/bin [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 3.141.202.54 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 56017 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=74-recepty-na-cukrovi-pocukrovany-silvestr&month=3&year=2020 [REDIRECT_URL] => /cs/74-recepty-na-cukrovi-pocukrovany-silvestr/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=74-recepty-na-cukrovi-pocukrovany-silvestr&month=3&year=2020 [REQUEST_URI] => /cs/74-recepty-na-cukrovi-pocukrovany-silvestr/?month=3&year=2020 [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1713623177 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Recepty na cukroví • Pocukrovaný Silvestr

Recepty na cukroví

 

Pocukrovaný Silvestr

 

Suroviny:

> 300 g cukru,
> 220 g tuku (Hera),
> 600 g polohrubé mouky,
> 3 vejce,
> 6 lžic mléka,
> 1 a 1/2 prášku do pečiva,
> citrónová kůra.

 

Jak na to?
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na dva větší díly a jeden menší. Z většího dílu vyválíme placku a dáme ji na hlubší plech, vymazaný a vysypaný moukou.

Na první placku dáme makovou náplň, na kterou položíme další placku z většího dílu těsta a tu potřeme pikantní marmeládou. Z menšího dílu těsta vyválíme placku a vykrajujeme různé tvary, které položíme na marmeládu. Pečeme do růžova. Pocukrujeme.

 

Maková náplň

 

Suroviny:
> 300 g mletého máku,
> 250 g cukru,
> 300 ml mléka.

 

Jak na to?
Mléko s cukrem dáme vařit a přidáme mák, krátce povaříme.

 

Připravila: Alena Burešová

Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2015

Zpět na recepty

 

  • Řez