GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP

Štědrovečerní večeře • Houbový Kuba

Štědrovečerní večeře

 

Houbový Kuba

 

Suroviny (4 osoby):
> 300 g velkých krup,
> 80 g sušených pravých hřibů,
> 1 velká cibule,
> 3 stroužky česneku,
> 80 g vepřového sádla,
> 1 lžíce sušené majoránky,
> 1/2 moka lžíce drceného kmínu,
> dle chuti sůl a pepř.

 

Jak na to?
Kroupy dobře propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Zalijeme vroucí vodou a necháme přes noc bobtnat. Vodu slejeme, nalijeme novou a vaříme do měkka. Po uvaření vodu scedíme, propláchneme. V rendlíku rozehřejeme vepřové sádlo, ve kterém orestujeme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme kroupy, sůl, kmín, pepř, majoránku, utřený česnek a do měkka uvařené, na drobno nakrájené houby a spojíme v jednolitou utřeným česnekem. 

 

Kuchařské techniky:

Používejte jen velké kroupy. Malé nebo lámané pro tento pokrm nejsou vhodné. Jídlo bude chutnější, když kroupy uvaříte v kterémkoliv masovém vývaru. Sušenou majoránku můžete nahradit majoránkou čerstvou. Houbový kuba by měl být vláčný a šťavnatý, ne vysušený. Pokud možno, použijte na houbového kubu sušené pravé hříbky. Ostatní sušené houby kroupy zabarví do tmava.

 

Připravil: Dalibor Navrátil

Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2015

Zpět na recepty

  • Houbový KUBA, štědrovečerní večeře

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3