Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/82-recepty-na-sladkosti-kynute-kolace/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/82-recepty-na-sladkosti-kynute-kolace/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/82-recepty-na-sladkosti-kynute-kolace/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/82-recepty-na-sladkosti-kynute-kolace/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => claudebot [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/opt/bin:/usr/x86_64-pc-linux-gnu/gcc-bin/11.3.0:/var/qmail/bin [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 44.213.80.203 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 58506 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=82-recepty-na-sladkosti-kynute-kolace&month=3&year=2020 [REDIRECT_URL] => /cs/82-recepty-na-sladkosti-kynute-kolace/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=82-recepty-na-sladkosti-kynute-kolace&month=3&year=2020 [REQUEST_URI] => /cs/82-recepty-na-sladkosti-kynute-kolace/?month=3&year=2020 [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1711648714 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Recepty na sladkosti • Kynuté koláče

Recepty na sladkosti

 

Koláče z kynutého těsta s tvarohovou a makovou náplní sypané drobenkou

 

Suroviny (20–30 koláčků):
> 1 kg hladké mouky,
> 300 g cukru krupice,
> 50 g másla,
> 100 ml 28–31% smetany,
> 50 g čerstvého droždí,
> 6 ks vajec,
> 10 g soli,
>voda (dle potřeby).

 

Drobenka

 

Suroviny:
> 300 g hrubé mouky,
> 300 g cukru moučka,
> 100 ml oleje.

 

Maková náplň

 

Suroviny:
> 190 g mletého máku,
> 140 g cukru krupice,
> 0,04 ml rumu,
> 410 ml mléka,
> 100 g dětských piškotů.

 

Tvarohová náplň

 

Suroviny:
> 250 g plnotučného tvarohu,
> 2 ks vajec,
> 80 g cukru krupice,
> 20 g vanilkového pudinku,
> vanilka,
> citrón.

 

Jak na to?
Do mísy dáme mouku a do připraveného důlku nasypeme cukr a na něj rozdrobíme droždí, na které nalijeme vlažnou smetanu, a necháme droždí nabobtnat. Na okraj mísy, mimo kvásek přidáme žloutek z jednoho vejce, sůl a tuk. Když nám droždí dobobtná, smícháme všechny ingredience v nelepivé těsto a to necháme vykynout. Mezitím si připravíme drobenku smícháním všech surovin. Makovou náplň připravíme uvařením máku spolu s mlékem a cukrem. Po zchladnutí do směsi přidáme rum. Nakonec zahustíme dle potřeby přidáním strouhaných piškotů. Tvarohovou náplň připravíme smícháním tvarohu, cukru, vajec, uvařeného vanilkového pudinku a kůry z citrónu. Z vykynutého těsta tvoříme malé či větší koláče, které plníme připravenými náplněmi a sypeme drobenkou. Pečeme na 160 °C cca 25 minut a po upečení pomažeme rozpuštěným máslem s rumem.

 

Zdroj: JIP MAGAZÍN PODZIM 2014

Zpět na recepty

 

  • Kynuté koláče