GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP

Recepty z masa • Grilovaný filet z lososa

Recepty z masa

Rychle grilovaný filet z lososa na čočkovém salátku Beluga se špenátovou omáčkou

 

Čočka Beluga

 

Suroviny:
> čočka,
> olivový olej,
> sůl, pepř a limetková šťáva.

 

Jak na to?
Drobnou černou čočkou Beluga uvaříme al dente, zcedíme a dochutíme solí, olivovým olejem, pepřem a limetkovou šťávou. Musíme více vychucovat – je to luštěnina, která víc absorbuje chutě.

 

Filet z lososa

 

Jak na to?
Filet z lososa osolíme mořskou solí a pečeme na pánvi, nebo pod grilem vždy s kůží.
Nikdy filet nepropékáme. Méně je někdy více.


Špenátová omáčka

 

Suroviny:

> čerstvý špenát,
> cibule a česnek,
> smetana 33%,
> bešamel,
> limetka a třtinový cukr,
> sůl a pepř.

 

Jak na to?

Cibulku a česnek zesklovatíme na másle a oleji a přidáme obraný čerstvý špenát. Po slehnutí špenátu osolíme a opepříme a přidáme smetanu 33% a bešamel. Lehce prohřejeme a v mixéru vymixujeme do hladka. Odhadneme množstí tekutin, které přidáváme do omáčky. Omáčka musí být přiměřené konzistence. Dlouho redukovat se nedoporučuje – ztrácí svěží zelenou barvu.
Limetku nebo citrón překrojenou stranou obalíme třtinovým cukrem a na teflonu pomalu pečeme-karamelizujeme.

 

Recept připravil v kurzu vaření Martin Hančl.

Zpět na recepty.

Vyzkoušejte výjimečné kurzy vaření v JIP GASTROSTUDIU
a s našimi kuchaři se stanete mistry kuchyně.

  • Recepty z masa Rychle grilovaný filet z lososa na čočkovém salátku Beluga se špenátovou omáčkou

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3