GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP

Recepty z masa • Candát

Pošírovaný candát ve vinné várce s brambůrkami parisien a omáčkou smetanový kopr

 

Candát

 

Suroviny:
> ryba,
> list špenátu,
> sůl.

 

Vinná várka

 

Suroviny:
kořenová zelenina,
bílé víno,
citróny a cukr,
divoké koření a sůl.

 

Jak na to?
Filátko candáta zbavíme kůže, lehce ho osolíme, položíme list čerstvého špenátu a zarolujeme, pomůžeme si párátkem.

Kořenovou zeleninu nakrájíme na jullien, přidáme divoké koření, sůl, cukr, bílé víno, citrony a vychutíme. Až bude zelenina al dente várku vypneme a vložíme rolky candáta a přikrijeme. Necháme pošírovat cca 15-20 min.

 

Brambůrky

 

Suroviny:
> brambory,
> máslo,
> petrželka.

 

Jak na to?
Z oloupaných brambor vykrájíme vykrajovátkem brambůrky a pomalu je uvaříme v rozpuštěném másle. Horké obalíme v jemně sekané petrželce kudrnce.

 

Omáčka

 

Suroviny:
> kopr,
> máslo,
> bílé víno a citron,
> cukr,
> smetana,
> citron,
> bešamel.

 

Jak na to?
Koprová omáčka – sekaný čerstvý kopr zpěníme na másle a rychle zastříkneme bílým vínem a citronem. Osolíme, přidáme dle chuti cukr, zalijeme smetanou. Dle druhu smetany redukujeme, nebo přidáme trochu bešamelu, ke konci můžeme přimíchat čerstvé máslo a už nevaříme.

 

Recept připravil Martin Hančl v kurzu vaření.

 

Zpět na recepty.

Vyzkoušejte výjimečné kurzy vaření v JIP GASTROSTUDIU
a s našimi kuchaři se stanete mistry kuchyně.

  • Candát

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3