Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/88-valentynske-menu-peceny-kralici-hrbet/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/88-valentynske-menu-peceny-kralici-hrbet/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/88-valentynske-menu-peceny-kralici-hrbet/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/88-valentynske-menu-peceny-kralici-hrbet/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => claudebot [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/opt/bin:/usr/x86_64-pc-linux-gnu/gcc-bin/11.3.0:/var/qmail/bin [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 3.234.177.119 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 44896 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=88-valentynske-menu-peceny-kralici-hrbet [REDIRECT_URL] => /cs/88-valentynske-menu-peceny-kralici-hrbet/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=88-valentynske-menu-peceny-kralici-hrbet [REQUEST_URI] => /cs/88-valentynske-menu-peceny-kralici-hrbet/ [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1711659624 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Valentýnské menu • Pečený králičí hřbet

Pečený králičí hřbet na čerstvých bylinkách se smetanovým listovým špenátem

 

Suroviny:
> 1 kg vykostěného králičího hřbetu,
> 2 cibule,
> 100 g uzené slaniny,
> 4 stroužky česneku,
> 10 kuliček celého pepře,
> 5 kuliček nového koření a 2 bobkové listy
> snítka tymiánu,
> 0,5 l kuřecího vývaru.

 

Příloha suroviny:
> 1 kg čerstvého listového špenátu,
> 1 lžíce sádla,
> 1 střední cibule,
> 3 stroužky česneku,
> 0,2 l živočišné smetany 31%.

 

Jak na to?
Králičí hřbety odblaníme, prošpikujeme slaninou, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem
a vložíme do pekáčku s nakrájenou cibulkou a divokým kořením. Podlijeme vývarem a pečeme
ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 1 hodinu do měkka.
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek, poté přidáme očištěné natrhané
špenátové listy, krátce orestujeme a zjemníme smetanou. Dochutíme solí a pepřem.

 

Zdroj: JIP MAGAZÍN JARO 2015

Zpět na recepty

 

  • Valentýnské menu - králičí hřbet.