GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP

Valentýnské menu • Pečený králičí hřbet

Pečený králičí hřbet na čerstvých bylinkách se smetanovým listovým špenátem

 

Suroviny:
> 1 kg vykostěného králičího hřbetu,
> 2 cibule,
> 100 g uzené slaniny,
> 4 stroužky česneku,
> 10 kuliček celého pepře,
> 5 kuliček nového koření a 2 bobkové listy
> snítka tymiánu,
> 0,5 l kuřecího vývaru.

 

Příloha suroviny:
> 1 kg čerstvého listového špenátu,
> 1 lžíce sádla,
> 1 střední cibule,
> 3 stroužky česneku,
> 0,2 l živočišné smetany 31%.

 

Jak na to?
Králičí hřbety odblaníme, prošpikujeme slaninou, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem
a vložíme do pekáčku s nakrájenou cibulkou a divokým kořením. Podlijeme vývarem a pečeme
ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 1 hodinu do měkka.
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek, poté přidáme očištěné natrhané
špenátové listy, krátce orestujeme a zjemníme smetanou. Dochutíme solí a pepřem.

 

Zdroj: JIP MAGAZÍN JARO 2015

Zpět na recepty

 

  • Valentýnské menu - králičí hřbet.

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3