Valentýnské menu • Pečený králičí hřbet
Pečený králičí hřbet na čerstvých bylinkách se smetanovým listovým špenátem
Suroviny:
> 1 kg vykostěného králičího hřbetu,
> 2 cibule,
> 100 g uzené slaniny,
> 4 stroužky česneku,
> 10 kuliček celého pepře,
> 5 kuliček nového koření a 2 bobkové listy
> snítka tymiánu,
> 0,5 l kuřecího vývaru.
Příloha suroviny:
> 1 kg čerstvého listového špenátu,
> 1 lžíce sádla,
> 1 střední cibule,
> 3 stroužky česneku,
> 0,2 l živočišné smetany 31%.
Jak na to?
Králičí hřbety odblaníme, prošpikujeme slaninou, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem
a vložíme do pekáčku s nakrájenou cibulkou a divokým kořením. Podlijeme vývarem a pečeme
ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 1 hodinu do měkka.
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek, poté přidáme očištěné natrhané
špenátové listy, krátce orestujeme a zjemníme smetanou. Dochutíme solí a pepřem.
Zdroj: JIP MAGAZÍN JARO 2015