GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP

Valentýnské menu • Plněná slanina

Anglická slanina plněná švestkami

 

Suroviny (4 porce):
> 12 plátků anglické slaniny,
> 12 ks sušených švestek,
> 2 ks jablek,
> 100 g másla,
> 1 lžíce cukru krupice,
> 0,5 balení toastového chleba,
> 0,1 dcl brandy
> plátky mandlí na ozdobu.

 

Jak na to?
Švestky marinujeme v brandy několik hodin před přípravou předkrmu. Marinované švestky zabalíme do plátků anglické slaniny a spíchneme párátkem. Takto připravené švestky pečeme v předehřáté troubě 3 až 5 minut na 160 °C. Na pánvi pomocí másla a cukru zkaramelizujeme na měsíčky nakrájená a jádřinců zbavená jablka. Toastový chléb vložíme mezi dvě kulatá vykrajovátka a takto připravený toast pečeme na sucho v troubě 2 až 3 minuty na 160 °C. Tímto postupem docílíme vytvarování toastu. Na předehřátý talíř položíme slaninové rolky se švestkami a zkaramelizovaná jablíčka, přes která položíme toastový tunýlek. Dozdobíme mandlovými plátky.

 

Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2015

Zpět na recepty

 

  • Valentýnské menu - recept na plněnou slaninu.

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3