Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/89-valentynske-menu-plnena-slanina/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/89-valentynske-menu-plnena-slanina/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/89-valentynske-menu-plnena-slanina/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/89-valentynske-menu-plnena-slanina/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com) [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/opt/bin:/usr/x86_64-pc-linux-gnu/gcc-bin/11.3.0:/var/qmail/bin [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 3.16.76.43 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 30091 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=89-valentynske-menu-plnena-slanina&month=7&year=2020 [REDIRECT_URL] => /cs/89-valentynske-menu-plnena-slanina/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=89-valentynske-menu-plnena-slanina&month=7&year=2020 [REQUEST_URI] => /cs/89-valentynske-menu-plnena-slanina/?month=7&year=2020 [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1713598334 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Valentýnské menu • Plněná slanina

Anglická slanina plněná švestkami

 

Suroviny (4 porce):
> 12 plátků anglické slaniny,
> 12 ks sušených švestek,
> 2 ks jablek,
> 100 g másla,
> 1 lžíce cukru krupice,
> 0,5 balení toastového chleba,
> 0,1 dcl brandy
> plátky mandlí na ozdobu.

 

Jak na to?
Švestky marinujeme v brandy několik hodin před přípravou předkrmu. Marinované švestky zabalíme do plátků anglické slaniny a spíchneme párátkem. Takto připravené švestky pečeme v předehřáté troubě 3 až 5 minut na 160 °C. Na pánvi pomocí másla a cukru zkaramelizujeme na měsíčky nakrájená a jádřinců zbavená jablka. Toastový chléb vložíme mezi dvě kulatá vykrajovátka a takto připravený toast pečeme na sucho v troubě 2 až 3 minuty na 160 °C. Tímto postupem docílíme vytvarování toastu. Na předehřátý talíř položíme slaninové rolky se švestkami a zkaramelizovaná jablíčka, přes která položíme toastový tunýlek. Dozdobíme mandlovými plátky.

 

Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2015

Zpět na recepty

 

  • Valentýnské menu - recept na plněnou slaninu.