GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP

Valentýnské menu • Rolka s jablečným chutney

Rolka s jablečným chutney a šunkou od kosti

 

Suroviny (4 porce):
> 200 ml medu lesního,
> 1 jablko velké,
> dle chuti sůl, cukr a pepř,
> dle chuti mleté skořice,
> 0,5 ks badyánu,
> 200 ml zakysané smetany,
> 50 ml olivový olej panenský,
> 1 citrón - citronová štáva,
> 4 ks tortila pšeničná 28cm,
> 150 g šunky od kosti,
> 200 ml majonézy,
> 100 ml červeného vína,
> na ozdobu maliny,
> 1 chilli paprička.

 

Jak na to?
Jablečné chutney připravíme tak, že do rendlíku nalijeme med, který necháme zkaramelizovat, přidáme omyté, jádřinců zbavené a nakrájené jablko, které restujeme do měkka. Osolíme, osladíme a dle chuti přidáme mletou skořici a kousek badyánu. Necháme vychladout. Do misky dáme zakysanou smetanu,
osolíme a opepříme ji, přidáme panenský olivový olej a pár kapek citronové šťávy. Vše promícháme. Do misky dáme majonézu, pomalu vmícháváme červené víno, přidáme na jemno nasekanou
chilli papričku a kečup, osolíme a osladíme. Pšeničnou tortilu potřeme zakysanou smetanou, na smetanu položíme plátky vepřové šunky od kosti. Šunku potřeme ochucenou majonézou. Tortilu pevně zabalíme jako roládu. Roládu nakrájíme na kolečka o šíři 2 cm. Takto nakrájená kolečka dozdobíme jablečným chutney a čerstvou malinou.

 

Připravil: Jan Všetečka

Zdroj: JIP MAGAZÍN ZIMA 2015, str. 25

Zpět na recepty

 

 

 

  • Valentýnské menu recept na rolky se šunkou.

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3