GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP

Recepty na polévky • Rajčatová polévka

Recepty na polévky

 

Rajčatová polévka s opečeným toastem,
rajčatovým tatarákem a bazalkou

 

Suroviny:

>  2 červené cibule,
>  olivový olej,
>  2 kg zralých rajčat (ideálně se stopkou),
>  čerstvá bazalka,
>  4 stroužky česneku, hladkolistá petržel,
>  2 dcl vody nebo zeleninového vývaru sůl, pepř, cukr,
>  bílé pečivo na krutony,
>  balsamikový ocet,
>  červená a žlutá cherry rajčátka (6 ks).

 

Jak na to?

Cibuli nakrájíme na měsíčky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme na plátky nakrájený česnek, půlky rajčat bez bubáka, osolíme, opepříme, zasypeme cukrem, přidáme i stopky rajčat pro zesílení chuti a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 30 minut.
Mezitím si natrháme pečivo na malé kousky a opečeme buď v troubě, nebo na pánvi s troškou olivového oleje.
Cherry rajčátka nakrájíme na velmi drobné kostičky, ochutíme balsamikovým octem, solí, pepřem a hladkolistou petrželkou. Smícháme a necháme krátce odležet pro spojení chutí.
Upečená rajčata s cibulí a česnekem rozmixujeme do hladka, podle hustoty zředíme vývar, dochutíme solí, pepřem a cukrem. Nakonec přihodíme lístky čerstvé bazalky a ještě jednou rozmixujeme. Dále se polévka nevaří, abychom nezničili chuť a vůni bazalky.
Do talíře vložíme tataráček z cherry rajčat, zalijeme polévkou, přidáme opečené krutony, dozdobíme lístkem bazalky a zakápneme olivovým olejem.

 

Doufáme, že vám bude chutnat tak moc, jako nám.

 

  • Rajská polévka

Kalendář akcí

Říjen 2019
Po
Út
St
Čt
So
5
12
19
26
2
Ne
6
13
20
27
3