05. 09. 2017 - Moderní a tradiční úprava zvěřiny
Na tomto kurzu si řekneme, jak správně nakoupit zvěřinu, jaké části ze zvěřiny se používají na steaky, na tolik oblíbené omáčky, ragů ale i na jídla z mletého masa. Řekneme si, proč a kdy maso ze zvěřiny marinovat- nakládat, která masa jsou vhodná na špikování a proč.
Náplň kurzu:
Plněné krémové žampióny jemnou zvěřinovou fáší s marmeládou z červené cibule, brusinek a pomerančové štávy
Kaldon - zvěřinový krém zjemněný domácí smetanou s restovanými liškami a játrové knedlíčky
Grilovaný jelení hřebet na přepuštěném másle se silnou masovou šťávou
Bažantí prsíčko pečené v máslovém těstě
Přílohy:
Pečené bramborovo-hříbkové lasagne
Dýňovým pyré s kandovaným ovocem
Salát z resovaného červeného zelí