Vladimír Šmejkal
V současné době podniká v pohostinství:
• prezentuje
• fotí pokrmy
• zajišťuje slavnostních akce
• catering
• více chodová menu na zadané téma
• návrhuje jídelní lístky
• poskytuje poradenství
V březnu 2012 otevřel novou regionální restauraci Vilu Elis na severní Moravě v Jeseníku. www.vilaelis.cz, kde jsem působí do současnosti. Zajišťoval cateringově mnoho akcí pro firmu Promo-star na Slovensku (např. aukci Diamantů pro Diamonds International Corporation - D. I. C. a. s. 2009, 2010. Art Show Košice 2009, 2010, 2011 - aukci moderního umění spojenou s rautem aj.
Do října 2010 pracoval jako šéfkuchař stykového oddělení Ministerstva zahraničních věcí a zajišťoval zde pohoštění, rauty, slavnostní menu a recepce pro oficiální státní návštěvy, pana ministra a další VIP hosty MZV. Zajišťoval většinu akcí spojených s předsednictvím EU. Praxi získal i v hotelu Diplomat, nejprve jako šéf hotelové restaurace s úkolem rychlého převzetí celého hotelu a zavedení nové koncepce Cook and Chill spojené s výstavbou dvou nových hotelů. Na pozici šéfkuchaře Hotelu DIPLOMAT**** byl osm let 2001/2008, zajišťoval stravování pro téměř 1500 lidí pro tři pražské hotely Vienna International, řídil kolem padesáti zaměstnanců a dvaceti učnů.
Chronologie zaměstnání od vyučení 1989 do 2001
Od svých 10 let měl jasnou představu, že se stane kuchařem. V roce 1989 se vyučil jako kuchař s maturitou. Praxi absolvoval v mnoha pražských hotelích a restauracích, díky jejich specializaci dostal široký a rozmanitý základ na všech postech kuchyně. Zúčastnil se mnoha soutěží od regionálních, až po národní. To přispělo k tomu, že byl vybrán do Tyrolských Alp, kde jsem strávil tři roky v **** hotelích V Soldenu, Adelbergu, Seeefeldu, Walchsse, kde pracoval na všech postech v hotelích s různým zaměřením. Po návratu byl u zrodu pražské restaurace Septim. Zde se odráželi veškeré mé získané zkušenosti v oblasti moderní gastronomie. Potom následovali Hotel Villa Voyta, kde jsem jako šéfkuchař spolu s kolegy dosáhl na členství hotelu v řetězci malých luxusních hotelů světa a zúčastnil jsem se stáže v Belgii. Hotel navštěvovali velmi nároční a známí hosté. V tomto trendu jsem pokračoval i dál v pražském Intercontinentalu a restaurantu Flambeé. Zde jsem se stal na 4 roky členem Národní reprezentace kuchařů ČR, díky mému druhému místu na kuchaři roku a stříbrné medaili na kuchařské soutěži Gastro Hradec. Zúčastnil jsem se mnoha pracovních stáží, národních a mezinárodních soutěží:
• Expogast 98 Luxenburg stříbro
• Intergastra 98 Stuttgart zlato
• Kuchař roku 1997 II.místo
• Gastro Hradec1997 stříbro
• Mc Cain zlato
Zúčastnil se odborných stáží v Německu, Rakousku, Belgii, USA, Kypru, Švýcarsku, Luxembursku. V Bruselu vařil 6 týdnů po boku osobního kuchaře belgického krále, pana Van de Perra, kterého si váží. Posléze se podílel s francouzským kolegou na zrodu pražské restaurace Klementinum 1999/2001, kde díky majiteli potkal mnoho zajímavých lidí, vařil pro mnoho lidí z diplomacie, velvyslance, české šlechtice, osobně vařil i pro následníka trůnu Španělska prince Filipa. Jeho krédem je maximálně spokojený host, připravuje rád moderní, hezky vypadající a maximálně chuťově vyladěná jídla.