Array ( [REDIRECT_SCRIPT_URL] => /cs/kuchar/vladimir-smejkal/ [REDIRECT_SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/kuchar/vladimir-smejkal/ [REDIRECT_STATUS] => 200 [SCRIPT_URL] => /cs/kuchar/vladimir-smejkal/ [SCRIPT_URI] => http://www.jip-gastrostudio.cz/cs/kuchar/vladimir-smejkal/ [HTTP_ACCEPT] => */* [HTTP_USER_AGENT] => claudebot [HTTP_HOST] => www.jip-gastrostudio.cz [PATH] => /bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/opt/bin:/usr/x86_64-pc-linux-gnu/gcc-bin/11.3.0:/var/qmail/bin [SERVER_SIGNATURE] => [SERVER_SOFTWARE] => Apache [SERVER_NAME] => www.jip-gastrostudio.cz [SERVER_ADDR] => 82.208.7.93 [SERVER_PORT] => 80 [REMOTE_ADDR] => 18.219.236.62 [DOCUMENT_ROOT] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root [SERVER_ADMIN] => webmaster@jip-gastrostudio.cz [SCRIPT_FILENAME] => /domains/jip-gastrostudio.cz/public/www_root/index.php [REMOTE_PORT] => 1746 [REDIRECT_QUERY_STRING] => lang=cs&page=kuchar&category=vladimir-smejkal&month=8&year=2019 [REDIRECT_URL] => /cs/kuchar/vladimir-smejkal/ [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 [REQUEST_METHOD] => GET [QUERY_STRING] => lang=cs&page=kuchar&category=vladimir-smejkal&month=8&year=2019 [REQUEST_URI] => /cs/kuchar/vladimir-smejkal/?month=8&year=2019 [SCRIPT_NAME] => /index.php [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME] => 1713251754 )

GASTROSTUDIO

  • Banner nový 2020

Vladimír Šmejkal

Vladimír Šmejkal

V současné době podniká v pohostinství:
• prezentuje
• fotí pokrmy
• zajišťuje slavnostních akce
• catering
• více chodová menu na zadané téma
• návrhuje jídelní lístky
• poskytuje poradenství

V březnu 2012 otevřel novou regionální restauraci Vilu Elis na severní Moravě v Jeseníku. www.vilaelis.cz, kde jsem působí do současnosti. Zajišťoval cateringově mnoho akcí pro firmu Promo-star na Slovensku (např. aukci Diamantů pro Diamonds International Corporation - D. I. C. a. s. 2009, 2010. Art Show Košice 2009, 2010, 2011 - aukci moderního umění spojenou s rautem aj.
Do října 2010 pracoval jako šéfkuchař stykového oddělení Ministerstva zahraničních věcí a zajišťoval zde pohoštění, rauty, slavnostní menu a recepce pro oficiální státní návštěvy, pana ministra a další VIP hosty MZV. Zajišťoval většinu akcí spojených s předsednictvím EU. Praxi získal i v hotelu Diplomat, nejprve jako šéf  hotelové restaurace  s úkolem rychlého převzetí celého hotelu a zavedení nové koncepce Cook and Chill spojené s výstavbou dvou nových hotelů. Na pozici šéfkuchaře Hotelu DIPLOMAT**** byl osm let 2001/2008, zajišťoval stravování pro téměř 1500 lidí pro tři pražské hotely Vienna International, řídil kolem padesáti zaměstnanců a dvaceti učnů.

Chronologie zaměstnání od vyučení 1989 do 2001
Od svých 10 let měl jasnou představu, že se stane kuchařem. V roce 1989 se vyučil jako kuchař s maturitou. Praxi absolvoval v mnoha pražských hotelích a restauracích, díky jejich specializaci dostal široký a rozmanitý základ na všech postech kuchyně. Zúčastnil se mnoha soutěží od regionálních, až po národní. To přispělo k tomu, že byl vybrán do Tyrolských Alp, kde jsem strávil tři roky v **** hotelích V Soldenu, Adelbergu, Seeefeldu, Walchsse, kde pracoval na všech postech v hotelích s různým zaměřením. Po návratu byl u zrodu pražské restaurace Septim. Zde se odráželi veškeré mé získané zkušenosti v oblasti moderní gastronomie. Potom následovali Hotel Villa Voyta, kde jsem jako šéfkuchař spolu s kolegy dosáhl na členství hotelu v řetězci malých luxusních hotelů světa a zúčastnil jsem se stáže v Belgii. Hotel navštěvovali velmi nároční a známí hosté. V tomto trendu jsem pokračoval i dál v pražském Intercontinentalu a restaurantu Flambeé. Zde jsem se stal na 4 roky členem Národní reprezentace kuchařů ČR, díky mému druhému místu na kuchaři roku a stříbrné medaili na kuchařské soutěži Gastro Hradec. Zúčastnil jsem se mnoha pracovních stáží, národních a mezinárodních soutěží:
•  Expogast 98 Luxenburg stříbro
•  Intergastra 98 Stuttgart zlato
•  Kuchař roku 1997 II.místo
• Gastro Hradec1997 stříbro
• Mc Cain zlato

Zúčastnil se odborných stáží  v Německu, Rakousku, Belgii, USA, Kypru, Švýcarsku, Luxembursku. V Bruselu vařil 6 týdnů po boku osobního kuchaře belgického krále, pana Van de Perra, kterého si váží. Posléze se podílel s francouzským kolegou na zrodu pražské restaurace Klementinum 1999/2001, kde díky majiteli potkal mnoho zajímavých lidí, vařil pro mnoho lidí z diplomacie, velvyslance, české šlechtice, osobně vařil i pro následníka trůnu Španělska prince Filipa. Jeho krédem je maximálně spokojený host, připravuje rád moderní, hezky vypadající a maximálně chuťově vyladěná jídla.