GASTROSTUDIO

  • GASTROSTUDIO kurs vareni 3 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 6 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 5 JIP
  • GASTROSTUDIO kurs vareni 4 JIP

Recepty na saláty • Salát vídeňský topený

Recepty na saláty

 

Topený vídeňský salát

 

Suroviny:
> 1 kg brambor (varný typ A),
> kuřecí vývar,
> 1 červená cibule,
> 1 lžíce plnotučné hořčice,
> 160 g kyselých okurek,
> velkolistá petržel, sůl a pepř.

 

Jak na to?
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme vychladnout a oloupeme. Očištěnou červenou cibuli nakrájíme na větší kousky, stejně tak nakrájíme kyselé okurky. Do misky vložíme nakrájené okurky, cibuli, přidáme hořčici, nahrubo nasekanou velkolistou petržel, nálev z okurek, sůl, pepř, kuřecí vývar a vše promícháme. Poté přidáme nakrájené brambory, opatrně spojíme a necháme vychladit.

 

Připravil: Pavel Maňák

Zdroj: JIP MAGAZÍN JARO 2015

Zpět na recepty

  • Salát vídeňský topený

Kalendář akcí

Ůnor 2020
Po
Út
St
Čt
So
1
8
15
22
29
Ne
2
9
16
23
1