Recepty na saláty • Salát vídeňský topený
Recepty na saláty
Topený vídeňský salát
Suroviny:
> 1 kg brambor (varný typ A),
> kuřecí vývar,
> 1 červená cibule,
> 1 lžíce plnotučné hořčice,
> 160 g kyselých okurek,
> velkolistá petržel, sůl a pepř.
Jak na to?
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme vychladnout a oloupeme. Očištěnou červenou cibuli nakrájíme na větší kousky, stejně tak nakrájíme kyselé okurky. Do misky vložíme nakrájené okurky, cibuli, přidáme hořčici, nahrubo nasekanou velkolistou petržel, nálev z okurek, sůl, pepř, kuřecí vývar a vše promícháme. Poté přidáme nakrájené brambory, opatrně spojíme a necháme vychladit.
Připravil: Pavel Maňák
Zdroj: JIP MAGAZÍN JARO 2015